Apurahajärjestelmä

Tervetuloa käyttämään Finnfoton apurahajärjestelmää.

Finnfoto ry jakaa vuosittain kohdeapurahoja. Kyseessä ovat Kopiosto ry:n Finnfotolle jakamista kopiointikorvauksista.

Apurahatoimikunta koostuu hallituksen asettamasta ulkopuolisten asiantuntijoiden ryhmästä. Toimikuntaan kuuluu viisi henkilöä. 

Finnfoto edustaa koko valokuvausalaa ja sen valokuvaajille myöntämät apurahat ovat kaikille kuvaajille - sekä ammattilaisille että harrastajille - avoimesti haettavissa. Hakijan ei edellytetä kuuluvan esimerkiksi Finnfoton jäsenyhdistyksiin. Kohdeapurahoja voidaan myöntää sekä yksityisille henkilöille että työryhmille taiteelliseen ja tieteelliseen työhön, ammatillisiin tarkoituksiin tai tieteellisen työn edellyttämiin hankintoihin. (ei kuitenkaan laitehankintoihin). Finnfoto ei myönnä työskentelyapurahoja.

Finnfoto apurahahakemukset toimitetaan ja käsitellään sähköisessä muodossa. Kuluvan vuoden apurahahakemusten viimeinen jättöpäivä on 15.09.2019 klo 16.00. Hakemuksia voi jättää 1.6.2019 alkaen.

Apurahat maksetaan joulukuun aikana. Vain apurahan saajille toimitetaan tieto sähköpostilla. Saajat julkaistaan yhdistyksen nettisivulla maksatuksen jälkeen.

Kopiostokorvauksilla rahoitetut apurahat ja Kopiosto-valtakirja 

Miksi järjestömme pyytää sinulta Kopiosto-valtakirjaa? 

Finnfoto ry on tekijänoikeusjärjestö Kopioston jäsen. Järjestömme apurahat/apurahoja  rahoitetaan Kopioston meille tilittämillä kopiointikorvauksilla. Siksi on tärkeää, että annat meille Kopiosto-valtakirjan. 

Valtakirjalla tekijät ja kustantajat antavat Kopiostolle oikeuden myöntää puolestaan lupia teostensa kopiointiin ja kerätä näistä luvista tekijänoikeuskorvauksia. Kopioston toiminta perustuu näihin valtuutuksiin. 

Kopiosto maksaa keräämänsä kopiointikorvaukset jäsenjärjestöilleen. Järjestöt jakavat edustamansa alan teosten kopioinnista saamansa korvaukset edelleen apurahoina tai palkintoina tai käyttävät niitä korvaustenkäyttösääntöjen sallimiin muihin, alaa edistäviin tarkoituksiin.

Kopiosto toimii luovan työn asialla

Kopioston tehtävänä on huolehtia, että luovan alan tekijöiden teoksia käytetään luvallisesti ja että oikeudenhaltijat saavat teostensa käytöstä korvauksia. Kopiosto myy lupia tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen osittaiseen kopiointiin ja digitaaliseen käyttöön sekä audiovisuaalisten teosten erilaisiin käyttötapoihin. 

Lupien myöntäminen on mahdollista, koska laaja joukko suomalaisia tekijöitä ja kustantajia on valtuuttanut jäsenjärjestönsä kautta Kopioston sopimaan puolestaan kopiointiluvista ja myöntämään niitä.  

Kopioston luvat koskevat teosten jälkikäyttöä. Sitä on esimerkiksi kirjoissa, lehdissä tai internetissä julkaistujen tekstien ja kuvien kopioiminen, tulostaminen tai tallentaminen. Kopioston lupia käyttävät muun muassa oppilaitokset, yritykset ja julkishallinto. 

Teosten käyttäjien, kuten opettajien, olisi vaikeaa, usein mahdotontakin selvittää tarvitsemiensa teosten oikeudenhaltijoita. Myös teosten tekijöiden olisi yhtä lailla hankalaa myöntää itse käyttöoikeuksia sadoille tai tuhansille käyttäjille. Tällaista teosten käyttöä varten on Kopiosto. Se toimii linkkinä teosten käyttäjien ja oikeudenomistajien välillä ja huolehtii lupien myöntämisestä ja teosten käytön valvomisesta.   

Kopiosto valvontavaltakirja tulee postittaa allekirjoitettuna:

Kopiosto ry, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki

 

Rekisteröidy apurahan hakijaksi
täältä.

Sisäänkirjautuminen


 

Unohditko salasanasi?

Teknisiä ongelmia järjestelmän käytössä? Lähetä tukipyyntö.
Järjestelmä tukee seuraavia selaimia

IE9+, Firefox, Opera, Chrome, Safari